Dit isVision, Robotics & Motion

Strengere klanteisen, kortere doorlooptijden, hoge werkdruk en personeelstekort…Als maakbedrijf sta je voor uitdagingen die impact hebben op de effectiviteit en continuïteit van je productieomgeving. Het automatiseren van de productieomgeving of een deel hiervan, met robotica, vision en motion maar ook met digitaliseringsoplossingen, kunnen het verschil maken. Het vinden en implementeren van passende oplossingen is echter vaak net zo uitdagend als tijdsintensief. Wat is er allemaal mogelijk, hoe pak je dat aan en nog belangrijker, wie kan je hierbij helpen? Dat ontdek je tijdens Vision, Robotics & Motion. En met de toevoeging van de nieuwe pijler Digital Innovation, is deze vakbeurs dé one-stop-shop voor de fabriek naar de toekomst. 

Vision, Robotics & Motion biedt je een compleet overzicht met oplossingen om slim te automatiseren in een productieomgeving:

 • Ruim 100 exposanten: fabrikanten, systeemintegratoren, leveranciers en adviseurs die je kunnen helpen met passende oplossingen en de implementatie op de beursvloer
 • Congres gericht op de praktijk met use cases en tips van maakbedrijven en hoor de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen van vakexperts
 • Demopleinen met diverse innovatieve op de praktijk gerichte toepassingen
 • Nieuwe pijler Digital Innovation. Ruim 30 partijen op de beursvloer en diverse sprekers helpen je graag op weg met slimme en praktische digitaliseringsoplossingen. 
VRM23 programma

Dit is Vision, Robotics & Motion

VRM23 programma

SI Business software

Nieuwe pijler: Digital Innovation

De mogelijkheden en tools om te digitaliseren zijn omvangrijk, vaak complex en vragen hoge investeringen. Het is niet onbegrijpelijk dat je als manager in een hightech- of maakbedrijf tegen een grote hoeveelheid praktische zaken aanloopt. Je wilt mee in de digitaliseringsgolf, maar waar beginnen je? Wat is toepasbaar in jouw bedrijf, hoe pak je een implementatie goed aan en hoe pas je nieuwe technologieën als Artificial Intelligence toe in bijvoorbeeld je huidige machinepark of productieomgeving? Om nog maar niet te spreken over de overstap van analoog naar digitaal. Om deze bedrijven hiermee op weg te helpen, voegen we bij Vision, Robotics & Motion een nieuwe pijler toe: Digital Innovation.

Lees meer over deze pijler

Deelnemen aan Vision, Robotics & Motion

Vision, Robotics & Motion is een combinatie van vakbeurs en congres waar toonaangevende leveranciers en wetenschappers uit de Benelux en Duitsland de nieuwste ontwikkelingen tonen op het gebied van o.a. vision, robotica, sensoren, mechatronica, aandrijf- en besturingstechnieken en alle benodigdheden zoals grippers en veiligheidssystemen. Vision, Robotics & Motion is dan ook hét platform waar machinebouwers, wetenschappers, systeemintegratoren en eindgebruikers elkaar ontmoeten. Als exposant heb je de keuze uit een ruim aanbod aan stand- en presentatiemogelijkheden, en inbegrepen de mogelijkheid tot productpresentatie op een van de demopleinen. Je kunt jouw positie en online vindbaarheid als expert vergroten door ook een lezing te geven in het congresprogramma.

Meer informatie voor exposanten

52961616916 19a3759fcb c

Het laatste nieuws rondom Vision, Robotics & Motion

Als de cobots zelfs friet gaan bakken

Als de cobots zelfs friet gaan bakken

De meest uiteenlopende robottoepassingen kon je op Vision, Robotics and Motion zien. Geen wonder, want bij de aftrap van het evenement, liet Elias Lundström van HowToRobot zien dat Nederland een unieke positie inneemt als het om toepassingen van de robot gaat. Als straks de cobot je in de friettent bedient, moet die bewering wel kloppen.

Lees verder
VisionRoboticsMotion overveiw

Slimme automatisering kan de industrie naar een hoger plan tillen, nu de implementatie nog

De vakbeurs Vision, Robotics & Motion spreekt tot de verbeelding. De futuristisch ogende taferelen met grote en kleine robots, zijn technisch gezien al haalbaar. Maar toepassing op grote schaal blijft (vooralsnog) uit. Hoe implementeren ondernemers elementen als vision technologie in hun processen? Hoe ziet de toekomst eruit?

Lees verder
VRM23 LinkedIn UitdagingenmMaakindustrie

Vision, Robotics & Motion op 7 & 8 juni de plek voor slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

Vision, Robotics & Motion is al 20 jaar de vakbeurs waar bezoekers slimme oplossingen vinden voor automatiseringen in de maakindustrie.

Lees verder
Young Talent Plein VRM

Startups en Studententeams presenteren hun innovaties en technologieën

Het Young Talent plein is een hoogtepunt van het evenement, waar studententeams en startups hun innovatieve oplossingen presenteren. Tijdens aankomende editie worden vijf startup bedrijven en twee studententeams gepresenteerd op het Young Talent plein. 

Lees verder
tech united

Voetbalrobots van studententeam TU/e tonen hun kunsten

Tijdens de 20e editie van Vision, Robotics & Motion (VRM) is een wereld te ontdekken. Onder de ruim honderd exposanten verwelkomen we dit jaar een speciale deelnemer: Tech United.

Lees verder
VRM23 LinkedIn interview

Slim je productieproces automatiseren volgens exposanten Yaskawa en Sick

Met intelligente sensoren kijken of de amandel wel juist op de gevulde koek zit. In de wereld van Industry 4.0 zijn allerlei productieprocessen met elkaar verbonden.

Lees verder
Techcafe robotica

Robotisering in het MKB: hoe te beginnen en leren van anderen

Het Techcafé (een initiatief van o.a. Mikrocentrum) besteedde het afgelopen jaar al aandacht aan robotisering voor het MKB. Sterker nog, het enthousiasme voor dit onderwerp was eerder al voelbaar tijdens de eerste editie van Techcafé waarbij de focus lag op robotisering. 

Lees verder
VRM23 1000x500 min

Slimme productieautomatisering in maakindustrie en agro centraal op Vision, Robotics & Motion 2023

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar zijn verbonden in eén...

Lees verder
vision robotics motion 2022

Meet & Match tussen robot en MKB centraal tijdens succesvolle 2022-editie Vision, Robotics & Motion

Een krappe arbeidsmarkt en ambitieuze digitaliseringsdoelstellingen vragen om slimme oplossingen. Echter, meegaan in deze snel veranderende wereld zorgt voor vele uitdagingen binnen de MKB hightech- en maakindustrie.

Lees verder
VRM 2022 1200x628 workshops

Workshops Deep Learning en Modulair ontwerpen door Mikrocentrum Opleidingen

Mikrocentrum Opleidingen organiseert tijdens Vision, Robotics & Motion 2022 een 2-tal workshops op gebied van Deep Learning en Modulair Ontwerpen.

Lees verder
Innovaties Vision Robotics Motion2

Ontdek deze innovaties tijdens Vision, Robotics & Motion 2022

Vision, Robotics & Motion komt eraan! Tijdens Vision, Robotics & Motion op 8 en 9 juni 2022 ontdekt u alles over slimme productieautomatisering en welke kansen en oplossingen er zijn om...

Lees verder
Motion control trends

5 Motion control trends om in de gaten te houden

 • Wouter Lintsen | Opleidingsmanager Mikrocentrum
 • 11 Mei 2022

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar zijn verbonden in één...

Lees verder
Vision Data science Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie maakt het verschil voor succesvolle Nederlandse MKB maakbedrijven

Wat betekenen de trends rondom vision voor de MKB hightech- en maakindustrie? Lector Jaap van de Loosdrecht, oprichter en drijvende kracht achter het Lectoraat Computer, Vision & Data Science van...

Lees verder
ABB Vision Robotics Motion min

De toekomst van robots in de retail

De toekomst van de detailhandel wordt benadrukt door een 3D-print demonstratie met een ABB robot in Selfridges, een van de bekendste warenhuizen van Londen aan Oxford Street.

Lees verder
ELAN Vision Robotics Motion Mikrocentrum

Nieuw elan voor Vision, Robotics & Motion

Zou het er dan toch van komen? Als het aan Mikrocentrum ligt zeker. En als het aan Robot Magazine ligt ook.

Lees verder
Vision Robotics Motion exposanten Mikrocentrum

Exposanten aan het woord | 2022

Regelmatig gaan eventmanagers Merel Hartman en Charlotte de Jong op bedrijfsbezoek bij onze exposanten. In deze blog laten we exposanten aan het woord over hun innovaties, trends in de markt...

Lees verder
Top 5 Robottrends Vision Robotics Motion

Top 5 robottrends voor 2022

De operationele voorraad industriële robots heeft een nieuw record bereikt van ongeveer 3 miljoen eenheden wereldwijd - een stijging van gemiddeld 13% per jaar van 2015 tot 2020.

Lees verder
VRM2021 1200x627 geannuleerd

Vision, Robotics & Motion 2021 geannuleerd

Vision, Robotics & Motion organisator Mikrocentrum heeft besloten de vakbeurs, welke gepland stond op 15 en 16 juni 2021, te annuleren.

Lees verder
smart production

Vijf robottrends voor 2021

Het aantal jaarlijkse installaties van industriële robots is in tien jaar tijd (2010-2019) meer dan verdrievoudigd. Inmiddels zijn er zo'n 381.000 in fabrieken over de hele wereld aan het werk.

Lees verder
mikrocentrum vakbeurzen 2021

Mikrocentrum in de startblokken om veilig vakbeurzen te organiseren in 2021

Mikrocentrum staat in de startblokken om in 2021 weer vakbeurzen te organiseren. De veiligheid voor alle bij de vakbeurzen betrokken personen staat hierbij voor Mikrocentrum en de samenwerkingspartners altijd voorop.

Lees verder
nieuw coronavirus in china 1

Maatregelen rondom het Coronavirus (COVID-19)

Als organisatie volgen wij, Mikrocentrum, de ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19) nauwgezet aangezien de voorschriften en beperkingen van dag tot dag en van week tot week kunnen veranderen. Zo houden we dagelijks...

Lees verder
Vision robotics motion 2019

Vakbeurs Vision, Robotics & Motion groeit verder

De groeiende interesse voor robotica, vision technologie en motion control zorgde ervoor dat Vision, Robotics en Motion 2019 een recordaantal bezoekers mocht ontvangen.

Lees verder
Panda

Cobot ‘Panda’ voor het eerst te zien op Vision, Robotics & Motion

Dit jaar is de cobot ‘Panda’ van het Duitse Franka Emika voor het eerst te bewonderen op Vision, Robotics & Motion! De Panda heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een...

Lees verder
VRM2019 banner 1200x627 innovaties

Een greep uit de innovaties op Vision, Robotics & Motion 2019

Ook dit jaar ontdekt u slimme innovaties om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica.

Lees verder
VRM2018

Zeer succesvolle 17e editie Vision, Robotics & Motion

Op 6 en 7 juni vond de 17e editie van vakbeurs Vision, Robotics & Motion, georganiseerd door Mikrocentrum, plaats in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Lees verder
VRM2018 1200x628 innovaties v2

Een greep uit de innovaties te zien op Vision, Robotics & Motion 2018!

Vision, Robotics & Motion 2018 staat voor de deur! Ook dit jaar ontdekt u slimme innovaties om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica.

Lees verder
Brabant Robot Challenge blog

Brabant Robot Challenge 2018: “Robots spreken tot de verbeelding”

In de Brabant Robot Challenge gaan 6 multidisciplinaire studententeams aan de slag met het thema robotisering in de zorg.

Lees verder
Holland Robotics logo

Holland Robotics Congres op 6 juni 2018

Holland Robotics is een landelijke roboticabeweging, die ervoor zorgt dat de roboticakennis in Nederland maximaal wordt benut. Een nationaal samenwerkingsverband tussen industriële spelers en wetenschapsinstellingen uit de Nederlandse hightechsector.

Lees verder
BRC

Brabant Robot Challenge

In de slimme maakregio Noord-Brabant zullen de effecten van robotiseren zich vermoedelijk eerder en op grotere schaal voordoen dan in de rest van Nederland.

Lees verder
Logo DTW 20182

Dutch Technology Week

De 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 4 t/m 9 juni 2018. Tijdens deze week worden wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.

Lees verder
brabantrobotchallenge

Over het nut van (simpele) robots

Robots kunnen steeds meer, maar dat is niet altijd nodig. Er is ook behoefte aan ‘simpele’ robots.

Lees verder
Orlando Victory 4 1

Team Rembrandts maakt techniek tof

Hoe interesseert u jongeren voor techniek? Spreek ze aan op hun interesse, geef ze creatieve ruimte en laat ze meedoen aan een spannende internationale competitie.

Lees verder
Brabant Robot Challenge afsluiting

Bedrijven gezocht voor de Brabant Robot Challenge 2018

Deze Challenge is een leergang waarbij studenten werken in multidisciplinaire projectgroepen aan het oplossen van een vraagstuk van een bedrijf of instelling rondom robotica in de zorgsector.

Lees verder
Vision, Robotics & Motion 2017

Samenwerking tussen mens en robot centraal tijdens succesvolle editie Vision, Robotics & Motion 2017

Ruim 1300 bezoekers vonden op 14 en 15 juni hun weg naar het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven tijdens de 16e editie van vakbeurs Vision, Robotics & Motion, georganiseerd...

Lees verder

Partners

 • Logo HTNL Robotics Kleur
 • ILO net logo 200px2

Hoofd
mediapartners

 • logo automation NL
 • Robot Magazine

Mediapartners

 • 009aenb
 • 011Logo Constructeur 696px2
 • 012vraagenaanbod
 • EngineersOnline png
 • aandrijftechniek met payoff
 • wevolver vertical yellow 01
 • Products4Engineers
 • Industrie Magazine
 • Metaalnieuws
 • Motion Control
 • HTSM
 • Industrie industrie vandaag
 • Industriekalender
 • Process Control
 • VerspaningsNieuws
 • TS
 • Industrial Automation logo
 • RR logo