Bezoekersinformatie

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs in de Benelux op het gebied van het automatiseren van productieprocessen. Verken je nog maar de mogelijkheden, ben je al toepasser van een automatiseringsoplossing of ben je integrator van componenten? Tijdens Vision, Robotics & Motion vind je laatste ontwikkelingen en ontdek je welke mogelijkheden de nieuwste technologieën jou bieden. Internationale sprekers en exposanten delen de laatste ontwikkelingen over bijvoorbeeld:

  • Machineveiligheid
  • Cobots
  • 3D-vision
  • Motion control
  • Multi-spectrale camera’s
  • Visualisatie en virtualisatie
  • En nog veel meer

Vision, Robotics & Motion: efficienter produceren dankzij slimme automatisering

De maakindustrie staat altijd voor de uitdaging om efficiënter te produceren. Automatisering van de productie is hierin een onmisbaar onderdeel. Maar, hoe combineer je een steeds hogere mate van automatisering met flexibiliteit in het productieproces? Wanneer het automatiseringsvraagstuk gezien wordt als onderdeel van het gehele productieproces waarin dit plaatsvindt, is een integrale oplossing nodig met een multidisciplinair karakter. Maar ook de kleinere, flexibelere toepassingen maken hun opmars en verlagen de drempel voor nieuwkomers. Ontmoet tijdens Vision, Robotics & Motion de experts die je hierbij kunnen helpen. 

Techcafe VRMartikelV2

Een snelle start met robotisering voor het MKB

Hoe integreer je robots in je productieproces? Hoe laat je ze samenwerken met mensen? En hoe ontsluit je waardevolle data? Er blijken voor het MKB nog behoorlijk wat drempels. Zo was in 2022 het thema Robotisering voor het MKB al een centraal thema bij het Techcafé (een initiatief van Mikrocentrum), zo valt te lezen in dit artikel. Toch zijn er al diverse oplossingen waarmee je als MKB bedrijf een snelle start met robotisering kunt maken. Je kunt ze verkennen tijdens de vakbeurs Vision, Robotics & Motion, waar interessante exposanten hun parate kennis delen.

Productieprocessen automatiseren met robotics

De ontwikkelingen gaan razendsnel en het wordt steeds eenvoudiger om robots in te zetten om productieprocessen te automatiseren. Niet alleen kunnen robots moeiteloos zware en repetitieve klussen doen; ze zorgen ook nog voor een constante kwaliteit in de uitvoering. De nieuwste vision technieken helpen bij kwaliteitscontrole en met slimme motion control bespaar je op doorlooptijd en energiekosten. Door de toenemende mate van flexibiliteit en eenvoudige aansturing is de terugverdientijd kort en wordt de inzetbaarheid verbreed. Wil je meer weten over wat productieautomatisering kan doen binnen jouw bedrijf? Ontdek de mogelijkheden op Vision, Robotics & Motion! Wil je op de hoogte worden gehouden van alle updates rondom Vision, Robotics & Motion? Dan mag je zeker onze nieuwsbrief niet missen! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

robotica

autonome robot

Wat kunnen we op automatiseringsvlak verwachten in 2023?

De werkomgevingen veranderen in alle sectoren erg snel. Of het nu gaat om hybride werken of de toepassing van nieuwe technologie: meer dan ooit moet je als organisatie voortdurend innoveren en je aanpassen om te (blijven) groeien. Anno 2023 zullen we steeds meer gaan vertrouwen op technologie en innovatie om nieuwe wegen in te slaan, met kant-en-klare oplossingen als centrale trend. Vision, Robotics & Motion speelt in om de toenemende vraag naar de voortuitgang in robotica, machine learning en andere technologieën. Het tempo van technologische vooruitgang is immers vertienvoudigd, schrijft McKinsey Digital in een recent rapport. 

integratie

Codewoord integratie

Industry 4.0 of smart industry is de naam voor steeds beter geïntegreerde industriële systemen. Deze verbeterde connectiviteit en sterkere interactie met andere systemen en andere spelers in de keten is een hele omschakeling.  Eindgebruikers stellen steeds hogere eisen aan automatiseringsoplossingen. Die moeten flexibeler zijn, naadloos passen binnen het gehele productieproces en aansluiten op toeleverancier en eindklant. Is jouw bedrijf gereed voor een plaats in deze keten? Op Vision, Robotics & Motion komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod en vind je alle tools om toekomstbestendig te automatiseren.