Als de cobots zelfs friet gaan bakken

Als de cobots zelfs friet gaan bakken

De meest uiteenlopende robottoepassingen kon je op Vision, Robotics and Motion zien. Geen wonder, want bij de aftrap van het evenement, liet Elias Lundström van HowToRobot zien dat Nederland een unieke positie inneemt als het om toepassingen van de robot gaat. Als straks de cobot je in de friettent bedient, moet die bewering wel kloppen.

Lees verder
VisionRoboticsMotion overveiw

Slimme automatisering kan de industrie naar een hoger plan tillen, nu de implementatie nog

De vakbeurs Vision, Robotics & Motion spreekt tot de verbeelding. De futuristisch ogende taferelen met grote en kleine robots, zijn technisch gezien al haalbaar. Maar toepassing op grote schaal blijft (vooralsnog) uit. Hoe implementeren ondernemers elementen als vision technologie in hun processen? Hoe ziet de toekomst eruit?

Lees verder
VRM23 LinkedIn UitdagingenmMaakindustrie

Vision, Robotics & Motion op 7 & 8 juni de plek voor slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

Vision, Robotics & Motion is al 20 jaar de vakbeurs waar bezoekers slimme oplossingen vinden voor automatiseringen in de maakindustrie.

Lees verder
Young Talent Plein VRM

Startups en Studententeams presenteren hun innovaties en technologieën

Het Young Talent plein is een hoogtepunt van het evenement, waar studententeams en startups hun innovatieve oplossingen presenteren. Tijdens aankomende editie worden vijf startup bedrijven en twee studententeams gepresenteerd op het Young Talent plein. 

Lees verder
tech united

Voetbalrobots van studententeam TU/e tonen hun kunsten

Tijdens de 20e editie van Vision, Robotics & Motion (VRM) is een wereld te ontdekken. Onder de ruim honderd exposanten verwelkomen we dit jaar een speciale deelnemer: Tech United.

Lees verder
VRM23 LinkedIn interview

Slim je productieproces automatiseren volgens exposanten Yaskawa en Sick

Met intelligente sensoren kijken of de amandel wel juist op de gevulde koek zit. In de wereld van Industry 4.0 zijn allerlei productieprocessen met elkaar verbonden.

Lees verder
Techcafe robotica

Robotisering in het MKB: hoe te beginnen en leren van anderen

Het Techcafé (een initiatief van o.a. Mikrocentrum) besteedde het afgelopen jaar al aandacht aan robotisering voor het MKB. Sterker nog, het enthousiasme voor dit onderwerp was eerder al voelbaar tijdens de eerste editie van Techcafé waarbij de focus lag op robotisering. 

Lees verder
VRM23 1000x500 min

Slimme productieautomatisering in maakindustrie en agro centraal op Vision, Robotics & Motion 2023

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar zijn verbonden in eén...

Lees verder
vision robotics motion 2022

Meet & Match tussen robot en MKB centraal tijdens succesvolle 2022-editie Vision, Robotics & Motion

Een krappe arbeidsmarkt en ambitieuze digitaliseringsdoelstellingen vragen om slimme oplossingen. Echter, meegaan in deze snel veranderende wereld zorgt voor vele uitdagingen binnen de MKB hightech- en maakindustrie.

Lees verder
VRM 2022 1200x628 workshops

Workshops Deep Learning en Modulair ontwerpen door Mikrocentrum Opleidingen

Mikrocentrum Opleidingen organiseert tijdens Vision, Robotics & Motion 2022 een 2-tal workshops op gebied van Deep Learning en Modulair Ontwerpen.

Lees verder
Innovaties Vision Robotics Motion2

Ontdek deze innovaties tijdens Vision, Robotics & Motion 2022

Vision, Robotics & Motion komt eraan! Tijdens Vision, Robotics & Motion op 8 en 9 juni 2022 ontdekt u alles over slimme productieautomatisering en welke kansen en oplossingen er zijn om...

Lees verder
Motion control trends

5 Motion control trends om in de gaten te houden

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar zijn verbonden in één...

Lees verder