VRM2018 1200x628 innovaties v2

Een greep uit de innovaties te zien op Vision, Robotics & Motion 2018!

Vision, Robotics & Motion 2018 staat voor de deur! Ook dit jaar ontdekt u slimme innovaties om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica. Zowel bij de stands als op de demopleinen maakt u kennis met diverse innovaties. Graag lichten we een aantal van deze innovaties voor u uit:

De toekomst van industriële AI begint hier – AAEON, stand 173
Robot Hanwha Techwin HCR – Dymato, stand 230
ROXY - I like to move robots – Engie Services Noord BV, stand 143
The REX system - E-T-A Benelux BV, stand 210 
BionicCobot – Festo BV, stand 155
IDS NXT – IDS IImaging Development Systems GmbH, stand 144
Robolink® DCi, IGUS BV, stand 112
THK Humaniod Robot – LM Systems BV, stand 201
Robobooster 4000 – Olmia Robotics BV, stand  218
touchMATRIX – Smart-in-control, stand 242
Robot en Vision Programmeren zichzelf – Van Rooij E.D.S.E., stand 163
Geen stap teveel! – Variodrive, stand 205

De toekomst van industriële AI begint hier – AAEON, stand 173

AI core AAEON

AI Core is een mini-PCI Express-module die Artificial Intelligence on the Edge mogelijk maakt. Dankzij de vormfactor kan deze naadloos worden geïntegreerd in de meeste industriële edge devices. Hij wordt aangedreven door Intel® Movidius™ Myriad™ 2 die in miljoenen slimme beveiligingscamera's, drones en machine vision-apparatuur voorkomt. AI Core ondersteunt de Intel® Movidius™ Neural Compute SDK. AI Core maakt snelle prototyping, validatie en veldimplementatie van Deep Neural Network inferentietoepassingen on the edge mogelijk. De energiezuinige VPU-architectuur maakt een geheel nieuw segment van AI-toepassingen mogelijk die niet afhankelijk zijn van een verbinding met de Cloud.

Robot Hanwha Techwin HCR - De nieuwe ‘collega’ voor uw bedrijf – Dymato, stand 230

Robots die niet op afgeschermde, vaste plekken opereren, maar mobiel zijn, eenvoudig te bedienen en met mens en machine veilig samenwerken. Met Hanwha HCR wordt dat werkelijkheid. De cobot, zoals de collaborative robot wordt genoemd, luidt een nieuw tijdperk binnen de automatisering in. Hanwha HCR maakt het mogelijk om de productie eenvoudig op te schroeven. Voor werkzaamheden als machinebelading, kwaliteitscontrole of montage kan de cobot ingezet worden. Ook voor ander repeterend werk zoals lassen of assemblage is de Hanwha HCR een ideale ‘collega’.

ROXY - I like to move robots – Engie Services Noord BV, stand 143

Engie

Met ROXY zijn industriële robots gemakkelijk programmeerbaar, waardoor het mogelijk is om snel aanpassingen door te voeren en in massa’s gepersonaliseerd te produceren. Dit stelt de ondernemer in staat om sneller zijn producten te introduceren. Het is mogelijk om merk onafhankelijk robots aan te sturen zonder complexe, robot specifieke talen. ROXY gebruik een grafische Blockly-omgeving. Het programmeren wordt intuïtiever. Eindgebruikers zonder robotica ervaring zijn zelf in staat robots in het productieproces te integreren. Met de toegenomen flexibiliteit kan de benuttingsgraad van de robot worden verhoogd en worden de programmeerkosten tot een minimum beperkt.

The REX system – your all-in-one solution - E-T-A Systems BV, stand 210

e t a systems

Het compacte en flexibele REX-systeem van E-T-A vertegenwoordigt een uitgebreide DC24V-beveiligings- en distributieoplossing voor machine- en paneelbouwers. Het is een perfect afgestemd systeem, volledig verkregen uit één bron. Ondanks de geoptimaliseerde functionaliteiten heeft de REX12-productgroep verbazingwekkend weinig componenten nodig, terwijl ze aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen opleveren.

BionicCobot – Festo BV, stand 155

Festo

Sensitive helper for human-robot collaboration. The BionicCobot is based on the human arm not only in terms of its anatomical construction. Like its biological role model, the pneumatic lightweight robot solves many of its tasks with the help of flexible and sensitive movements. Due to this flexibility, it can work directly and safely together with humans.

One device, various vision tasks: IDS NXT is a game changer for digital industrial cameras – IDS Imaging Developement Systems GmbH, stand 144

ids next

De functionaliteit van traditionele vision-sensoren kan meestal niet worden uitgebreid. De nieuwe vision-app-gebaseerde IDS NXT-apparaten kunnen daarentegen een breed scala aan taken aan. Door apps te gebruiken, worden ze snel geconfigureerd en in gebruik genomen. Hun beeldverwerkingsengine levert voorverwerkte gegevens op een pc of zelfs eindresultaten voor onafhankelijk gemaakte procesbeslissingen. Gebruikers kunnen hun eigen vision-apps ontwikkelen en installeren voor individuele taken. Dit biedt universele mogelijkheden op vele toepassingsgebieden, b.v. in optische kwaliteitsborging, als een analytisch instrument in medische technologie, voor het bewaken van taken door gezichtsherkenning of het tellen van personen en personen.

Low-cost-robot inclusief touchscreen controller: robolink® DCi, IGUS BV, stand 112

igus

Voordelig en onderhoudsvrij automatiseren is nu mogelijk met de nieuwe modulaire robolink® DCi robots. Vanaf € 5.492 koopt u al een complete robotarm inclusief touchscreen besturingssysteem en een maximale werklast van 0,5 kilogram.

THK Humaniod Robot – LM Systems BV, stand 201

Lmsystems

De hand unit in het JAV REX-J-project wordt gebruikt voor experimenten in de ruimte als 's werelds eerste robothand die compatibel is met een blootgestelde omgeving.

Robobooster 4000 – Olmia Robotics BV, stand  218

Olmia

Deze robuuste, metalen ladekast is uitermate geschikt voor het beladen van bewerkingsmachines zoals CNC-machines. De Robobooster 4000 is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, kan worden gespoten in elke kleur en is geschikt voor elke collaboratieve of kleinere industriële robotarm. Hij wordt standaard geleverd met o.a. 4 lades, inclusief rasterplaten en de benodigde pneumatiek voor de bediening daarvan. De robotcontroller wordt opgeborgen in een luik onderin, waar ook een apart luik is voor extra rasterplaten of grippers. Natuurlijk is het mogelijk de Robobooster 4000 aan te passen met meer of minder lades, maatwerk rasterplaten, extra software of interface met de bewerkingsmachine.

touchMATRIX – onze nieuwe analoge en digitale display modellen voor vele toepassingen – Smart-in-control, stand 242

Touchmatrix

Het standaard 186x64 pixel graphic-display maakt een variabele presentatie van tekst, symbolen en units mogelijk. Het display is standaard voorzien van 28 units, maar daarnaast zijn ook klant-specifieke units vrij te programmeren. Het omschakelen van de LED-backlight is mogelijk in de kleuren rood, groen en geel. Ook kunnen de kleuren afhankelijk van een gebeurtenis gebruikt worden door een eenvoudige programmering (b.v. als er een threshold-waarde overschreden wordt). Modulaire configuratie van o.a. analoge en digitale uitgangen, relais-uitgangen en (optionele) seriële interface en een voedingsbereik van 115…230Vac maakt het mogelijk om het display maximaal flexibel in te stellen voor elke toepassing. 

Robot en Vision Programmeren zichzelf – Van Rooij E.D.S.E., stand 163

van Rooij

Door middel van het inlezen van een CAD bestand bepaalt de AView++ zelfstandig alle inspectie punten op een 3D onderdeel en berekent daarop het motion path van de robot, waarbij rekening wordt gehouden met collisions, ideale camera afstand, etc.

Geen stap teveel! – Variodrive, stand 205

Variodrive

JVL heeft nu “industrial-grade” stappenmotoren met elektronica en encoderfeedback geïntegreerd in één behuizing. Hierdoor worden de voordelen van een closed loop systeem zoals we die kennen van de servotechniek, het volgen een snelheid/positie/kracht setpoint, geïntroduceerd bij steppers. Groot voordeel is dat de stappenmotor geen stappen meer kwijt kan raken tijdens het bewegen, daarnaast kunnen de motoren worden voorzien van absolute multiturn encoders waardoor homing/initialiseren van de assen niet meer nodig is. De motoren worden aangesloten op een bussysteem (Profinet/Ethercat/Ethernet) en een voedingsspanning en kunnen eenvoudig worden doorgelust, waardoor weinig kabels noodzakelijk zijn bij multi-as toepassingen.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 6 en 7 juni naar Vision, Robotics & Motion. Gedurende deze twee dagen ontdekt u de laatste mogelijkheden op het gebied van robotica, vision systemen en motion control.