VRM2019 banner 1200x627 innovaties

Een greep uit de innovaties op Vision, Robotics & Motion 2019

Ook dit jaar ontdekt u slimme innovaties om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica. Zowel bij de stands als op de demopleinen maakt u kennis met diverse innovaties. Graag lichten we een aantal van deze innovaties voor u uit:

Stöber Leanmotor - ATB Automation, Stand 257
Kabeldoorvoer systemen - CONTA-CLIP Nederland BV, stand 153
BV-C2950 van BlueVision – DVC Machinevision BV, stand 162
LBK-radarbeveiligingssysteem - Fortop, stand 131
IDS NXT - Redefining industrial cameras – IDS Imaging Development Systems GmbH, stand 155
Robottrack – LM Systems BV, stand 201
Nieuwe vacuümbron van Schmalz – Schmalz BV, stand 103
New SCARA generation TS2 en TX2 Touch cobot– Staubli Robotics, stand 135
Automatische format verstellingen – Techniek Specialist BV, stand 110

Stöber Leanmotor - ATB Automation, Stand 257

Leanmotor overzicht

Stöber heeft onlangs een revolutionaire motor op de markt gebracht: de zogenaamde leanmotor. Een leanmotor is een perfect alternatief voor asynchrone draaistroommotoren of zelfs voor synchrone servomotoren. De leanmotor uit de LM-serie van Stöber is voorzien van permanent magneten op de rotor (IPMSM). De rotor is ontworpen met “ingegraven” magneten. Hierdoor ontstaat een anisotroop gedrag van de motorinductie. Normale synchrone servomotoren hebben magneten aan de oppervlakte van de rotor met daardoor een symmetrisch magnetisch veld. Het “ingraven” van de magneten veroorzaakt een asymmetrisch magnetisch veld met als gevolg een anisotroop gedrag binnen een magnetische periode.

Kabeldoorvoer systemen - CONTA-CLIP Nederland BV, stand 153

 Flanschplatte 2er auf

Een van de kabeldoorvoer producten is de nieuwe kabeldoorvoerflensplaat KDS-FP. Deze  biedt niet alleen een prijsgunstige en eenvoudige kabeldoorvoeroplossing voor behuizingen en schakelkasten, maar zeker ook  grote voordelen voor uw magazijnvoorraad. Een voorraad schakelkasten en verdelers met verschillende kabeldoorvoeringen is niet meer nodig. Neen, voorzien met deze universele flensplaat kan uw product op elk moment van bekabelen aan het ontwerp of systeemeisen worden aangepast.    

BV-C2950 van BlueVision – DVC Machinevision BV, stand 162

ESD camera BlueVision02

De BV-C2950 is een compleet nieuw product; een camera die u helpt om ESD in beeld te brengen. Voorkom schade door elektrostatische ontlading. Of bepaal waar het fenomeen plaats vindt. De BV-C2950 kan ESD zien vanaf 200 volt zien in een field of view van 20 x 20 cm. De camera levert zowel normaal (VGA) beeld als het ESD event in overlay. Toepassingen waarbij de camera het verschil kan maken zijn:

  • Het productieproces van halfgeleiders
  • Productie displays
  • Locaties waar ESD-bewaking vereist is, zoals in chemische fabrieken
  • ESD afvoer laminering film
  • ESD afvoer plastic producten

LBK-radarbeveiligingssysteem - Fortop, stand 131

Fortop

Bij het creëren van een veilige zone kan stof, water, rook, damp, houtsnippers of vocht voor een ongewenste noodstop zorgen. Reguliere veiligheidssystemen signaleren vaak onterecht een gevaarlijke situatie en schakelen naar de veilige situatie. Door gebruik te maken van een radarbeveiligingssysteem dat kleine objecten negeert en personen herkent, wordt dit voorkomen. Het LBK-radarbeveiligingssysteem van Inxpect is de oplossing in deze situatie.

IDS NXT - Redefining industrial cameras – IDS Imaging Development Systems GmbH, stand 155

IDS NXT

Beeldverwerking "on the edge", AI-ready en geschikt voor industrieel gebruik: de modellen van het IDS NXT-platform zijn in staat om een breed scala aan vision taken op te lossen. Het zijn volwaardige standaard industriële camera's waarvan een breed scala aan functies individueel kan worden uitgebreid met behulp van vision-apps. Dankzij de "Smart GenICam" -functionaliteit kunnen toepassingen van derden deze modellen benaderen zoals elke andere industriële camera die voldoet aan GenICam - dit omvat zelfs camerafuncties die door de gebruiker zijn geprogrammeerd. Met de nieuwe IDS NXT rio en rome-modellen kunnen neurale netwerken ook rechtstreeks op de camera worden geïmplementeerd, waardoor het bereik van realiseerbare beeldverwerkingstaken wordt uitgebreid.

Robottrack – LM Systems BV, stand 201

robottrack

NIEUW: Robottrack BFW800. Standaard 800 mm breed, standaard lengte 2600 mm en daarna modulair te verlengen tot benodigde lengte. Opgebouwd met THK railgeleidingen voor dynamische bewegingen > 1 m/s middels tandheugel. Geschikt voor montage van robots met een te bewegen massa tot 400 kg.

Nieuwe vacuümbron van Schmalz – Schmalz BV, stand 103

cobotpomp schmalz

De elektrische vacuümpomp ECBP van Schmalz vertegenwoordigt een nieuwe generatie van intelligente vacuümbronnen welke geen persluchtvoeding meer nodig hebben. De ECBP heeft een geïntegreerde interface voor aansluiting aan grijpers en robots, en is vooral geschikt voor gebruik bij lichtgewicht robotsystemen. De elektrische vacuümbron ECBP is ideaal voor de handling van luchtdichte en iets poreuze werkstukken. Hij heeft een interne regelfunctie, welke de pompcapaciteit stuurt.  Dit maakt de vacuümbron extreem efficiënt in  het energieverbruik. Via een combi-data interface wordt de ECBP van spanning voorzien en levert hij de gebruiker procesdata via de IO-Link van de machine naar de cloud. Het monitoring system onderkent variaties in de vacuümtoevoer, en kan daardoor vroegtijdig storingen en stilstand voorkomen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van het systeem aanzienlijk voor de gebruiker. Sterker nog: de gebruiker heeft verschillende mogelijkheden  om de pompcapaciteit aan een werkstuk via een NFC-geschikte mobile terminal of via de IO-Link in het controle centrum. 

New SCARA generation TS2 en TX2 Touch cobot– Staubli Robotics, stand 135

3D TS2 60 Standard profil

De TS2 SCARA-robots van Stäubli beschikken over een volledig gesloten structuur, waardoor het mogelijk is om hun snelle en nauwkeurige kinematica te gebruiken in de meest gevoelige, schone en hygiënische omgevingen. Het TS2-robotassortiment heeft een IP65-classificatie, dankzij een afgedichte behuizing die elektrische en pneumatische aansluitingen en balgen beschermt die de quill beschermen. Een ESD-versie voor elektronicatoepassingen is nu ook beschikbaar, en andere versies voor gevoelige omgevingen zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Staubli18 TX2touch 4267 n 44119 jpg orig

Met hun slimme ontwerp, beweegt de TX2 Touch-serie naadloos tussen hoge productiviteit en samenwerking tussen mens en machine. Bedrijven zien een snel rendement op hun investering dankzij het vermogen van de TX2touch om zich aan te passen aan fluctuaties in het productievolume. Deze cobots hebben ook unieke SIL3 / PLe modulaire veiligheidsfuncties. En ze zijn ontworpen voor slimme productie, met een Ethernet Cat5e-poort geïntegreerd in de onderarm, in de buurt van de gereedschapsflens. De TX2touch-serie biedt dezelfde superieure betrouwbaarheid die is overgenomen van de TX2-familie, een langere levensduur en lagere TCO (Total Cost of Ownership), geoptimaliseerd dankzij de JCS-versnellingsbak van Stäubli en de energieterugwinfuncties van de CS9-controller.

Automatische format verstellingen – Techniek Specialist BV, stand 110

AutomatedFormatAdjustment

RK Rose+Krieger en Lenord+Bauer hebben de handen in één geslagen om tot een innovatieve en laagdrempelige manier van format verstelllen te komen. Met de lineair units van RK Rose+Krieger en verstelmotoren van Lenord+Bauer is 1+1 3!  Zowel de lineaire actuatoren van RK Rose+Krieger met een enkele buis, lineaire actuatoren met dubbele buis en profiel lineaire actuatoren kunnen gecombineerd worden met de Lenord+Bauer verstelmotoren. Lenord+Bauer biedt daarbij ook een modulaire applicatie aan voor het automatiseren van lineaire actuatoren door middel van software ‘blokken’. 

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan naar Vision, Robotics & Motion 2019. Gedurende deze twee dagen ontdekt u de laatste mogelijkheden op het gebied van robotica, vision systemen en motion control. Bekijk hier de volledige plattegrond en het programma van woensdag 12 en donderdag 13 juni.