Innovaties Vision Robotics Motion2

Ontdek deze innovaties tijdens Vision, Robotics & Motion 2022

Vision, Robotics & Motion komt eraan! Tijdens Vision, Robotics & Motion op 8 en 9 juni 2022 ontdekt u alles over slimme productieautomatisering en welke kansen en oplossingen er zijn om industrial integrated systems in de praktijk toe te passen. Graag lichten wij in deze blog graag een aantal innovaties van de volgende exposanten voor u uit:

ABB | Stand 108
Beckhoff Automation B.V. | Stand 152
CGT Logistica Sistemi S.p.A. | Stand 113
Eltrex Motion | Stand 37
GeT Cameras | Stand 27
Gibas Automation | Stand 119
Guide Sensmart | Stand 58
Hikvision| Stand 116
Hupico | Stand 36
IDS Imaging Development Systems | Stand 17
Robot ART | Stand 126
Snapdaq | Stand 56c
Sugatsune Europe GmbH | Stand 44
Vision Partners | Stand 1

Ervaar de cobot GoFa zelf op de ABB-stand

ABB | Stand 108

ABB introduceerde in 2021 de nieuwe collaboratieve robots GoFa en SWIFTI. Als aanvulling op de bestaande YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. GoFa en SWIFTI hebben een intuïtief ontwerp zodat klanten geen of minder beroep hoeven te doen op robotprogrammeurs. Dit opent de deur naar sectoren met een laag automatiseringsniveau, waarbij klanten hun cobot al binnen korte tijd na installatie kunnen bedienen.
Ervaar de GoFa zelf op de ABB-stand 108 tijdens de beurs Vision, Robotics & Motion op 8 en 9 juni 2022. Of ga voor meer informatie naar https://new.abb.com/products/robotics/collaborative-robots

Bezoek ABB op stand 108.

ABB Vision Robotics Motion Innovatie

XPlanar: Planaire motor voor zwevend 2D-producttransport met maximaal 6 vrijheidsgraden

Beckhoff Automation B.V. | Stand 152

Het planaire motorsysteem XPlanar combineert de voordelen van conventionele transporttechnologieën met magnetische levitatie. Het zwevende 2D-producttransport maakt een breed scala aan nieuwe opties mogelijk voor het hanteren van producten binnen een machine en ook tussen meerdere machines.

Bezoek Beckhoff Automation B.V. op stand 152.

Beckhoff Automation B.V.Vision Robotics Motion Innovatie

AMR AGILOX - Slimme oplossing

CGT Logistica Sistemi S.p.A. | Stand 113

De combinatie van geavanceerde software en mobiele robotica. Het team van experts van AGILOX Services GmbH, gebruikmakend van zijn jarenlange ervaring, heeft alle instrumenten in het huidige supply chain management gecombineerd met de krachtigste kansen op het gebied van automatisering en informatietechnologie.

In 2017 ontwikkelden ze een compacte IGV die een breed scala aan economische voordelen biedt voor de intralogistiek.
Geavanceerde technologie zorgt voor maximale flexibiliteit bij het verbeteren van intralogistieke processen: een revolutionair handlingconcept dat 360° rotatie mogelijk maakt. Het systeem vereist geen verdere infrastructuur en werkt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, waardoor de productiviteit van fabrieken in zowel grootschalige industrieën als het MKB wordt verhoogd. Agilox is het eerste en enige Intelligent Guided Vehicle voor horizontale goederenbehandeling. Agilox is beweging. AGILOX staat voor innovatie. AGILOX is automatisering.

Bezoek AGILOX Services GmbH/ CGT Logistica Sistemi S.p.A. op stand 113.

CGT LOGISTICA SISTEMI SpA Vision Robotics Motion Innovatie2

Axtractor trekt 250 injectiespuiten per uur op

Eltrex Motion | Stand 37

Nederlandse innovatie geeft boostercampagne een boost
Grootschalige vaccinatiecampagnes worden gekenmerkt door complexe logistieke processen. Zo moeten zorgmedewerkers niet alleen de prikken zetten, maar de injectiespuiten ook vullen. Dit ‘optrekken’ is een tijdrovende en kostbare klus die uiterst nauwkeurig moet gebeuren. Atlas biedt hulp met de Vaxtractor die met een uiterste precisie 250 spuiten per uur optrekt.

De Nederlandse vinding werd begin december voor het eerst met succes ingezet. Duizenden medewerkers van het Erasmus MC in Rotterdam kregen met behulp van de Vaxtractor hun boostervaccinatie. In dit academisch medisch centrum werd de Vaxtractor eerder al in de klinische praktijk getest en gevalideerd met Pfizer- en Moderna-vaccins. Met duidelijke conclusies: de machine trekt de juiste hoeveelheid vaccin op, werkt bacteriologisch schoon en voorkomt prikincidenten.

Opschalen Covid-19-vaccinatie
Volgens Dr. Liesbeth Ruijgrok, ziekenhuisapotheker in het Erasmus MC, draagt de Vaxtractor bij aan de opschaling van de Covid 19-vaccinatie. “De Vaxtractor kan voor het optrekken van Moderna- en Pfizer-vaccins veilig op grote schaal worden ingezet, zowel in het ziekenhuis als daarbuiten.” Met de Vaxtractor kunnen twee medewerkers per dag zo’n tweeduizend injectiespuiten vullen. Zonder de machine zijn hier zes medewerkers voor nodig.

Wilfred Weijers, eigenaar van Atlas en de bedenker van de ‘Vaccine extractor’, benadrukt dat de Vaxtractor niet alleen geschikt is voor corona- en griepvaccinatiecampagnes. “Het apparaat kan alle vaccinatiecampagnes ondersteunen, zowel in ziekenhuizen, op priklocaties als bij de grotere huisartsenpraktijken. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om de productie van de Vaxtractor uit te breiden.”

Publiek-private samenwerking
De ontwikkeling van de Vaxtractor is een schoolvoorbeeld van publiek-private samenwerking. Voor de productie van de machine schakelde Atlas de hulp in van de technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon. Eltrex Motion leverde de aandrijf- en positioneertechniek voor het met uiterste precisie vullen van de injectiespuiten. GGD Brabant-Zuidoost hielp bij het optimaliseren van de gebruikersvriendelijkheid.

“We mochten bij GGD Brabant-Zuidoost meekijken op een XL-priklocatie en hebben veel geleerd van de zorgmedewerkers die daar handmatig spuiten optrokken”, aldus Weijers. “Het contact met de zorgmedewerkers is erg belangrijk, want we hebben het ontwerp daardoor nog gebruikersvriendelijker kunnen maken. Je kunt wel een mooie machine bedenken, maar uiteindelijk moeten de gebruikers er goed mee kunnen en willen werken.”

Toegevoegde waarde
“Publiek-private samenwerking is de toekomst en innovatieve ideeën die de Covid-19-bestrijding verder brengen, helpen we graag op weg”, zegt Ellis Jeurissen, directeur publieke gezondheid GGD Brabant-Zuidoost. “Fantastisch dat dit geleid heeft tot een eindproduct dat ook voor andere vaccinatieprogramma’s van toegevoegde waarde zal zijn.” Coen Waltman, Director van Eltrex Motion, sluit zich daarbij aan: “We zijn trots dat we als partner hebben mogen bijdragen aan een mooie innovatie zoals de Vaxtractor van Atlas.”

Bezoek Eltrex Motion op stand 37.

Eltrex Motion Vision Robotics Motion Innovatie

Universele industriële camerabehuizing IP67

GeT Cameras | Stand 27

De machine vision camera behuizing van GeT Cameras beschermt verschillende merken machine vision camera’s zoals Daheng Imaging FLIR, IDS Imaging, Allied Vision, Basler en vele anderen tegen vocht, stof en tegen operators die de lens instellingen niet kunnen veranderen. De behuizing is getest onder IP67 omstandigheden met onze GigE, USB3 en I/O kabels. Op de behuizing van GeT Cameras staan geen merkuitingen. Hierdoor heeft u de kans om zichtbaarheid bij uw klanten te creëren door de behuizing te voorzien van uw eigen bedrijfslogo. Met de industriële camera behuizing van GeT Cameras is uw machine vision camera robuuster. Ontdek alle gedetailleerde technische informatie tijdens Vision, Robotics & Motion. Bezoek GeT Cameras op stand 27

Vision Robotics Motion Innovatie GeT Cameras

Universal Robots pakt willekeurig georiënteerde producten met 3D-Pickit camera

Gibas Automation | Stand 119

Met het 3D-vision systeem van Pickit is het mogelijk om met een cobot van Universal Robots willekeurige, niet-georiënteerde producten op te pakken. Dit maakt hem zeer geschikt voor machinebelading, bin-picking, (de)palletiseren en pick & place toepassingen. Unieke aan dit systeem is dat de camera’s echt plug & play zijn – geen complexe programmering dus – en er is geen externe belichting nodig.

Bezoek Gibas Automation op stand 119.

Gibas Automation Vision Robotics Motion Innovatie2

IPT640M Mini online thermische camerakern: Hoge resolutie, hoge prestaties

Guide Sensmart | Stand 58

Uitgerust met een ongekoelde VOx-detector, is de hoogwaardige IPT640M extreem gevoelig met een groter temperatuurmeetbereik. Gebruikmakend van de kleine en lichtgewicht voordelen, verschillende protocollen, meerdere webtoegang, bevordert de gebruiksvriendelijke SDK de integratie in systemen op hoog niveau.

Kenmerken en voordelen:

  • Klein en compact met "temperatuurmeting + IP-netwerk"
  • Autofocus in 1s met 2 optionele lenzen en het slagingspercentage van 98%
  • Meerdere temperatuuralarmen (overtemperatuur, temperatuurverschil, enz.)
  • 21 objecten (vlekken, lijnen, rechthoeken, polygonen en cirkels)
  • Onvif, RTSP, HTTP, SMTP, MQTT, FTP en GB28181
  • SDK en API voor integratie in systemen op hoog niveau

Bezoek Guide Sensmart op stand 58.

Guide Sensmart Vision Robotics Motion Innovatie2

Hikvision innovaties op het gebied van het automatiseren van productieprocessen

Hikvision| Stand 116

Als wereldleider in het ontwikkelen van van producten en oplossingen, is Hikvision gespecialiseerd in machine vision en mobiele robots. Wij richten ons op IoT, slimme logistiek, dienstverlening, en zetten ons in om de intelligentisering en het intelligente productieproces te leiden.

Bezoek Hikvision op stand 116.

HIKVISION Vision Robotics Motion Innovatie

Volledig geautomatiseerde bin-picking oplossingen

Hupico | Stand 36

Hupico presenteert tijdens Vision, Robotics & Motion een volledig geautomatiseerde bin-picking oplossing. De oplossing wordt gevormd door de combinatie van ISRA sensoren met een 6-assige robot van EPSON. De ISRA technologie is gebaseerd op laserlijnverlichting aangevuld met quad-cameratechnologie voor multistereobeelden.

Een geïntegreerde embedded pc zorgt voor korte scan- en rekentijden tijdens het gebruik. Met de CAD-gebaseerde teach-in-functie kunt u met slechts een paar klikken nieuwe componenten aanleren en biedt u een bijna onbeperkt aantal detecteerbare componenten. Benieuwd naar ijzersterke service en creatieve oplossingen om uw processen te automatiseren? Bezoek Hupico op stand 36.

Vision Robotics Motion Innovatie Hupico

Op AI gebaseerde beeldverwerking als sleuteltechnologie voor Industrie 4.0

IDS Imaging Development Systems | Stand 17

De combinatie van industriële beeldverwerking en automatisering maakt baanbrekende synergiën mogelijk. Dit geldt in het bijzonder voor het IDS NXT embedded vision-systeem met AI, dat dankzij REST en OPC UA naadloos kan worden geïntegreerd in Industry 4.0-systemen. Neutrale netwerken kunnen zelfs zonder voorkennis worden getraind, uitgevoerd op een industriële camera en zo kunnen individuele toepassingen worden gerealiseerd. Het systeem van IDS Imaging Development Systems wordt continu doorontwikkeld. Nieuw is bijvoorbeeld de op blokken gebaseerde editor waarmee gebruikers zonder programmeerkennis hun eigen programmasequenties kunnen ontwikkelen met AI-beeldverwerkingsfuncties zoals objectherkenning of classificatie. Meer weten over deze compatibele industriële camera’s? Bezoek IDS Imaging Development Systems op stand 17.

Vision Robotics Motion Innovatie IDS Imaging Development Systems

Nieuw tijdperk met de 7-assige Neura MAiRA cognitieve robots

Robot ART | Stand 126

Robot ART introduceert met de Neura MAiRA Pro 7-assige robot de eerste cognitieve robot binnen de Benelux markt. Neura Robotics is een in Metzingen, Duitsland gevestigde robot fabrikant die is gespecialiseerd in artificiële technologie zoals “3D vision and voice recognition”. Waar collaboratieve robots eenvoudig te programmeren zijn door mensen kunnen de Neura cognitieve robots functioneren op basis van herkenning van omgeving en producten. De Neura robots reageren op gebaar, spraak of aanraking. Meer weten over de eindeloze mogelijkheden die Robot ART heeft te bieden? Bezoek Robot ART op stand 126.

Vision Robotics Motion Robot Art

Sensorconnectiviteit voor de edge-analyse van uw machine

Snapdaq | Stand 56c

Snapdaq ontwikkelt een unieke oplossing om bestaande analoge sensoren op de machines om te zetten in draadloos verbonden knooppunten om de prestaties en toestand van de kritieke activa te volgen. Loadcell, temperatuur, druk of vibratie... U kunt alle analoge sensoren aansluiten. Zo profiteert u optimaal van de gegevens voor machinediagnose en conditiebewaking.

Bezoek Snapdaq op stand 56c.

Draaischarnieren voor touch panels met free-stop functie

Sugatsune Europe GmbH | Stand 44

Sugatsune HG-S-50 scharnieren maken de user interface van Uw automatiseringsoplossing nu nog gebruikersvriendelijker en comfortabeler.

Draai uw monitor of bedieningspaneel in elke gewenste positie.
Vrije stop van de rotatiebeweging. Beweeg uw paneel 360°. Laat het in elke gewenste positie vaststaan dankzij het ingebouwde frictie mechaniek. Ideaal voor kabelmanagement dankzij het gat in het midden. Perfect geschikt voor bedieningspanelen, tablets en nog veel meer toepassingen.

Bezoek Sugatsune Europe GmbH op stand 44.

Sugatsune Europe GmbH Vision Robotics Motion Innovatie

Lekdetectie van verpakkingen met warmtebeeld technologie

Vision Partners | Stand 1

De warmtebeeld seal inspectie van Vision Partners is ontwikkeld voor het in-line inspecteren van de verpakkingseal. Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100% gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde integriteitseisen voldoet.

Warmtebeeld seal inspectie Food is speciaal ontwikkeld voor de foodindustrie geschikt voor o.a. traysealers en dieptrek verpakkingsmachines. Warmtebeeld seal inspectie Industrial is speciaal ontwikkeld voor de verpakking seal van grotere plastic zakken met halffabricaten als cacao, melkpoeder of kleur/smaakstoffen. Ontdek meer over industriële machine vision componenten en turn-key klant-specifieke oplossingen voor industriële automatiserings-toepassingen. Bezoek Vision Partners op stand 1.

Vision Robotics Motion Innovatie Vision Partners

Bezoek op 8 en/of 9 juni Vision, Robotics & Motion gratis in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Meld u nu aan!