VRM23 1000x500 min

Slimme productieautomatisering in maakindustrie en agro centraal op Vision, Robotics & Motion 2023

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar zijn verbonden in eén proces is hierop het antwoord. Tijdens de 20e editie van vakbeurs Vision, Robotics & Motion op 7 en 8 juni tonen nationale en internationale exposanten in de Brabanthallen in Den Bosch hun componenten voor een compleet geïntegreerd systeem: van vision en optics, robotics, motion control tot en met data science oplossingen. Het programma biedt dit jaar speciale aandacht aan de agrosector, startups en dronetechnologie.

Vakbeurs en congres

VRM is al 20 jaar de vakbeurs waar men slimme productieautomatiseringsoplossingen voor de (maak)industrie ontdekt. Door een combinatie van vakbeurs en congres is VRM de ontmoetingsplek waar toonaangevende leveranciers en wetenschappers uit de Benelux en Duitsland de nieuwste ontwikkelingen en state-of-the-art slimme oplossingen presenteren voor het automatiseren van productieprocessen.  Zo ontdekken je als bezoeker op het congres de use cases en tips van maakbedrijven en delen vak experts de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen. Ook staan er op de expo ruim honderd fabrikanten, systeemintegratoren, leveranciers en adviseurs die helpen met passende oplossingen en de implementatie daarvan. 

Meer productiesectoren naar ‘smart’

Door het toepassen van data science technieken zoals AI, machine learning en deep learning gaat men steeds meer ‘smart’ produceren. Van automatisering ontwikkelt de sector zich naar meer connectiviteit, toegankelijkheid en machineveiligheid. Na de OEM’s maken nu ook steeds meer productiesectoren in de MKB hightech- en maakindustrie deze stap, zoals bedrijven in de metaal, machine- en apparatenbouw, chemie, farmacie en kunststoffen.

Leren van agro

Op het demoplein van de Wageningen University & Research (WUR) ontdek je aan welke innovatieve automatiseringsoplossingen de agrosector werkt en kan je met de experts in gesprek over mogelijke toepassingen voor je eigen productieomgeving. Zo kan de industrie leren van een plukrobot: een combinatie van diverse systemen die als geheel misschien niet direct bij een bedrijf past, maar wel deels. Zo past de grijper van deze robot wellicht prima in een productieomgeving. Het is een van de vele inzichten die je als bezoeker op het WUR-demoplein kan opdoen. 

Verder biedt VRM een speciaal podium voor startups en hun innovaties op dit terrein. 

Businesskansen met Big Science

Hoe kunnen vision, robotica, motion en data science oplossingen bijdragen aan de grote wetenschappelijke projecten? Deze vraag staat centraal tijdens de Big Science lezingentrack door Ilo-Net. Sprekers van Astron (het Nederlands instituut voor Radio Astronomy), NIOZ (Nederlands Instituut voor Zee Onderzoek) en SRON (Nederlands Instituut voor Ruimteonderzoek) geven de bezoekers inzicht in hun huidige en komende projecten. Hier ontdekt men niet alleen de plannen en wat er nodig is om deze te realiseren, maar ook hoe (high)tech- of maakbedrijven hieraan kunnen deelnemen en/of hieraan kunnen bijdragen.

Partners

Mikrocentrum organiseert Vision, Robotics & Motion met ondersteuning van High Tech NL / Robotics, een landelijke roboticabeweging, die ervoor gaat zorgen dat de roboticakennis in Nederland maximaal wordt benut.

De andere partner is het ILO-net: het samenwerkingsverband van Nederlandse Industrial Liaison Officers die werkzaam zijn bij de wetenschappelijke onderzoeksinstituten in Nederland. Hun doel is de hightechindustrie te ondersteunen bij het verwerven van uitdagende wetenschap/technologie contracten.

Gratis toegankelijk

VRM is gratis toegankelijk voor bezoekers, na registratie. Meld je hier gratis aan!