Jouw bezoek gratis aanmelden
  • 5 juni 2023
  • 11 Minuten om te lezen

Startups en Studententeams presenteren hun innovaties en technologieën

VRM Core

Vision, Robotics & Motion is al 20 jaar dé vakbeurs waar slimme automatiseringsoplossingen een podium krijgen. Hier ontmoeten internationale en nationale experts binnen de hightech- en maakindustrie elkaar om de nieuwste technologische ontwikkelingen en toepassingen in slimme automatisering te ontdekken, zoals robotica, vision, motion en AI-oplossingen. Ruim 100 fabrikanten, systeemintegrators, leveranciers en vak experts zijn aanwezig waardoor deze vakbeurs een volledig overzicht biedt aan slimme automatiseringsoplossingen binnen een productieomgeving. Langs het ruim vertegenwoordigd expoplein biedt Vision, Robotics & Motion een imposant congresprogramma waarin productiebedrijven hun use cases en tips delen. Experts op het gebied van verschillende vision, motion en robotics onderwerpen bespreken de nieuwste technologische ontwikkelingen en toepassingen. 

Het Young Talent plein is een ander hoogtepunt van het evenement, waar studententeams en startups hun innovatieve oplossingen presenteren. Tijdens aankomende editie worden vijf startup bedrijven en twee studententeams gepresenteerd op het Young Talent plein. Zij presenteren en demonstreren hun technologieën en de impact hiervan over componenten van vision, robotica en motion. Hun aanwezigheid op de beurs is bedoeld om ingenieurs te inspireren en te informeren over de nieuwste innovaties en wat de toekomst in petto heeft voor de industrie. Hieronder geven we een overzicht van de startups en studententeams die je ontmoet op het Young Talent plein. 

De aanwezigheid van studententeams en startups is bedoeld om ingenieurs te inspireren en te informeren over de nieuwste innovaties en wat de toekomst in petto heeft voor de industrie” Vision, Robotics & Motion

Asimovo B.V.

Asimovo B.V. is een nieuwe startup op het gebied van robotica, gespecialiseerd in het ontwikkelen en testen van robots. Hun platform is cloud gebaseerd en legt de weg vrij voor eenvoudige externe samenwerking en innovatie tussen een breed scala aan disciplines. Denk hierbij aan AI- en ML-specialisten, werktuigbouwkundigen, testprofessionals en niet-technische projectmanagers. Het platform van Asimovo biedt een allesomvattende oplossing die alle essentiële tools voor robotica op één plek combineert. Hierdoor wordt de tijd die nodig is om robots op de markt te brengen verkort.

"Bij Asimovo geloven we dat robots de kracht hebben om de manier waarop we werken, leven en spelen te transformeren. In de afgelopen jaren hebben we bij het ontwikkelen van robots moeite gehad met samenwerking op afstand. We zagen dat veel anderen worstelden met hetzelfde gebrek aan gebruiksklare tools voor de branche. Daarom hebben we Asimovo gecreëerd. Een cloud gebaseerd platform voor het ontwikkelen en testen van robots. Dit is een plek die niet alleen samenwerking mogelijk maakt, maar ook kan helpen bij het bevorderen van de totstandkoming van beste praktijken voor het creëren van robots die zowel hoog presterend als schaalbaar zijn," beschrijft Christine Fraser, oprichter en CEO van Asimovo.

We geloven dat de tijd die nodig is om robots op de markt te brengen met maanden verkort kan worden” Asimovo B.V.

"We lanceren ons Asimovo-platform in juni en demonstreren enkele functies voor het eerst op Vision, Robotics and Motion. We zullen onze Freemium-service lanceren tijdens de beurs. We beïnvloeden de branche op een positieve manier omdat we een nieuwe oplossing bieden die alle essentiële tools voor robotica samenbrengt op één platform. We geloven dat dit de tijd (die nodig is om robots op de markt te brengen) met maanden kan verkorten. Waarbij een project dat voorheen 18 maanden duurde nu slechts 3 of 4 maanden in beslag neemt. Wij geloven sterk in nieuwe technologieën en hun kracht om de industrie te versnellen. Samenwerking is de weg vooruit. De problemen waarvoor we oplossingen proberen te vinden, zijn te complex en omvangrijk voor één bedrijf om alle antwoorden te kunnen bieden. Daarom zijn partnerschappen en samenwerking essentieel, en nieuwe, opkomende technologieën met oplossingen spelen daarbij een grote rol."

Alltrons B.V.

Een andere startup die aanwezig is op Vision, Robotics & Motion is Alltrons B.V. Deze Nederlandse startup heeft haar expertise verlegd van drukgevoelige toetsenborden naar het ontwikkelen van software- en hardware oplossingen voor klanten in verschillende uiteenlopende industrieën. Alltrons B.V. is betrokken bij twee technologieën:

  1. Cloudplatforms: Een cloud platform is software waarmee gebruikers toegang hebben tot applicaties, gegevens en hun diensten kunnen beheren via het internet. Dit zonder het gebruik van een fysieke server of computer. Dit platform stelt klanten in staat om de verzameling, opslag, verwerking en rapportage van hun gegevens vanaf elke locatie te automatiseren via verschillende protocollen en methoden.

  2. Analoge toetsenborden: Een analoog toetsenbord is een type computerkeyboard dat gebruikmaakt van drukgevoelige toetsen in plaats van traditionele mechanische schakelaars. Dit toetsenbord heeft een betere gevoeligheid, responsiviteit en duurzaamheid in vergelijking tot conventionele toetsenborden. 

Snapdaq

Snapdaq is een bedrijf dat data-acquisitieoplossingen van de next-generation aanbiedt voor ingenieurs. Hun x1U-ingangsmodule kan worden aangesloten op analoge sensoren, waardoor ingenieurs de prestaties van machines kunnen monitoren en controleren. Hun crosser edge analytics-software maakt gegevensverzameling, transformatie en streaming-analyse mogelijk, waardoor het gemakkelijker wordt om afwijkingen te identificeren en de prestaties te verbeteren. De technologie van Snapdaq heeft een aanzienlijke impact op de productie-industrie, waar efficiënte en betrouwbare machineprestaties van cruciaal belang zijn.

De technologie van Snapdaq heeft een aanzienlijke impact op de productie-industrie, waar efficiënte en betrouwbare machineprestaties van cruciaal belang zijn” Snapdaq

Altaytech

Nog een ander innoverend bedrijf wat je ontmoet op het Young Talent Square is Altaytech. Altaytech is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van op maat gemaakte databaseoplossingen en intelligente software, verrijkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), voor verschillende bedrijven binnen de hightech- en maakindustrie. Altaytech maakt gebruik van twee groepen software- en hardware technologieën om zijn producten en diensten te ontwikkelen en implementeren:

  1. Tech stacks: Een tech stack verwijst naar de combinatie van programmeertalen, frameworks, bibliotheken en tools die worden gebruikt bij de ontwikkeling van softwaretoepassingen. Altaytech's tech stack omvat Python, Django, Flask, JavaScript, React, Angular, Node.js, PostgreSQL, MongoDB, AWS en meer.

  2. Clusters: Een tech cluster bestaat uit onderling verbonden technologieën en hardwarecomponenten die specifieke taken of functies uitvoeren. Altaytech's clusters omvatten TensorFlow, Keras, Azure, Torch, Theano, Microsoft Cognitive Toolkit enzovoort.

"We richten ons op voortdurend succes binnen de capaciteit voor softwareontwikkeling. Onze uitgebreide kennis en ervaring in het vakgebied stellen ons in staat om op maat gemaakte applicaties te creëren met een innovatieve aanpak en oplossingen aan te bieden die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden met geavanceerde technologieën. Van het opstellen van de architectuur van de app tot de laatste fase zal ons applicatieontwikkelingsteam je begeleiden bij elke stap van het proces door 100% toewijding te bieden," legt Murat Angay, commercieel directeur van Altaytech uit.

"Graag willen we klanten de mogelijkheid bieden om in contact te komen met een ervaren groep softwareontwikkelaars, die softwareoplossingen kunnen leveren tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. We doen projectmatige ontwikkeling van op maat gemaakte applicaties die zijn afgestemd op de behoeften. Naast onze softwareontwikkeling bieden we ook klant specifieke producten op het gebied van elektro-optische systemen aan."

Agmah

Agmah, gevestigd in Eindhoven, biedt een innovatief AI-platform genaamd Smart Supervisor. Dit platform vereenvoudigt het maken van op maat gemaakte automatiseringspakketten en vermindert de tijd van conceptvorming tot implementatie. Hun belangrijkste focusgebied is fabrieksautomatisering en ze ontwikkelen  een ecosysteem voor de industriële automatisering en robotica-industrie: 

- AGMAH "Smart Supervisor" - Een door AI aangedreven platform voor IIoT, toezichthoudende controle en business intelligence - Hiermee kunnen fabrieksingenieurs hun processen naar eigen wens aanpassen met behulp van onze gebruiksvriendelijke no-code programmeerinterface, zonder afhankelijk te zijn van externe leveranciers. Ze kunnen hun machines op de werkvloer op flexibele wijze met elkaar verbinden en opnieuw configureren met behulp van dit platform. Daarnaast kunnen ze een aangepaste gebruikersinterface ontwerpen en implementeren voor werkvloeroperators, zodat nieuwe operators snel en naadloos productielijnen kunnen bedienen zonder veel training.

- AGMAH "Smart Node" - Ons eigen energiezuinige hardware-apparaat dat kan worden geïnstalleerd op bestaande machines/productielijnen om tweerichtingscommunicatie en -besturing tot stand te brengen tussen het "Smart Supervisor" platform en de werkvloer. Dit kan worden aangesloten op elke machine via een stroomaansluiting en een communicatiepoort. Het terugzetten van de staat en besturing van de machine naar de oorspronkelijke staat is net zo eenvoudig als het loskoppelen van dit apparaat.

- AGMAH "Smart Simulator" - Onze 3D digitale tweelingsoftware die nauw geïntegreerd is met het "Smart Supervisor" platform en de "Smart Node" apparaat. De fabrieksingenieurs kunnen deze tool gebruiken om hun proceswijzigingen eerst hardware-in-the-loop te ontwerpen en simuleren met behulp van de "Smart Supervisor" en deze vervolgens implementeren op de "Smart Node". We bieden enkele algemene assets met tools om aangepaste assets toe te voegen. Ingenieurs kunnen simulaties uitvoeren van meerdere scenario's om ook productieplanning, machineplanning en personeelsplanning in hun proceslogica op te nemen.

"Ons bedrijf probeert de multi-stage systeemintegratorindustrie binnen de Vision, Robotics & Motion sector te verstoren met behulp van het ecosysteem dat we aan het opbouwen zijn. Momenteel zijn de handen van fabrieksingenieurs gebonden, omdat ze afhankelijk zijn van externe systeemintegrators om wijzigingen aan te brengen in bestaande processen, terwijl zij zelf de meest diepgaande kennis hebben van hun processen. Onze aanbiedingen voorzien hen van de tools om deze wijzigingen zelf en op een duurzame manier uit te voeren," beschrijft mede-oprichter en CEO van AGMAH, Ishaan Mahashabde.

Multirotor Research

MultiRotorResearch (MRR) is een innovatief bedrijf dat de manier waarop de drone-industrie opereert verandert. Door geavanceerde AI-algoritmen en 5G-connectiviteit te gebruiken, heeft MRR een revolutionair drone-als-dienst platform gecreëerd dat betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is. MRR's Drone OS is volledig autonoom, waardoor het verschillende missies kan uitvoeren, van precisielandbouw tot infrastructuurinspecties. Het MRR Hub is een gebruiksvriendelijk platform dat het mogelijk maakt om op afstand missies te creëren, te starten en realtime vluchtgegevens te visualiseren. "MultiRotorResearch bouwt een betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken drone als dienst platform voor professionele gebruikers," legt oprichter van het bedrijf, Sieuwe Elferink, uit. "We zien dat de vraag naar drone-diensten continu groeit. Traditionele drone-operators kunnen echter niet aan deze vraag voldoen. Dit komt doordat elke drone een professionele piloot nodig heeft om te bedienen. Deze professionele piloten zijn schaars en daardoor duur. Bovendien betekent dit dat drone-operators te maken kunnen krijgen met lange wachttijden.

Met behulp van ons online platform kan een professionele eindgebruiker direct een drone-service inhuren ” Multirotor Research

"We doen het anders door het proces van dronevlucht te automatiseren. Met behulp van ons online platform kan een professionele eindgebruiker direct een drone-service inhuren. Deze diensten kunnen variëren van het in kaart brengen van landbouwvelden tot inspecties van infrastructuur. Aangezien onze drones autonoom vliegen, heeft de eindgebruiker geen kennis van drones nodig. Ze gebruiken eenvoudigweg ons online platform om een missie te creëren en op start te drukken. De drone voert de missie volledig autonoom uit, waardoor eindgebruikers zich kunnen richten op belangrijke taken. Met behulp van ons platform kan iedereen profiteren van de kracht van drones.

Wat MultiRotorResearch uniek maakt, is dat we drones autonoom maken met behulp van een compleet nieuw algoritme op basis van AI. We gebruiken een model dat we End-2-End AI noemen, waarbij een enkel model de hele navigatietaak uitvoert. We trainen dit model met behulp van gegevens van menselijke vluchten om het betrouwbaarder te maken in moeilijke situaties."

MRR's unieke benadering van autonomie is gebaseerd op een End-2-End AI-model, waarbij een enkel model de hele navigatietaak uitvoert. Deze benadering is betrouwbaarder dan traditionele methoden zoals SLAM, die al jarenlang in de robotica worden gebruikt. MRR zoekt voortdurend naar opkomende technologieën om in zijn productiesysteem te integreren, zoals event-based camera's.

Op het evenement Young Talent Square hoopt MRR partners te vinden om geautomatiseerde analytische toepassingen voor zijn drone-platform te ontwikkelen. Het bedrijf is ook op zoek naar lancering klanten met interessante gebruiksscenario's waar het zijn systeem kan testen. De geavanceerde oplossingen van MRR veranderen de toekomst van industrieën, en de aanwezigheid van het bedrijf op het evenement is een uitstekende gelegenheid voor deelnemers om te zien hoe de technologie van MRR het verschil maakt in de wereld.

Core Changemakers

Core Changemakers is een studententeam dat zich richt op het creëren van een duurzame en circulaire economie. Sinds 2018 hebben meer dan 160 studenten zich bij het team aangesloten en is het gegroeid van 3 naar 35 enthousiaste leden, ondersteund door twee generaties veranderaars. De projecten van het team richten zich op het oplossen van duurzaamheidsuitdagingen, zoals het omzetten van vliegas in ballast, het verminderen van batterijbranden, het identificeren van gevaarlijke materialen en het recyclen van zonnepanelen.

De impact van Core Changemakers op hun sector is significant, omdat ze innovatieve oplossingen ontwikkelen voor duurzaamheidsuitdagingen. Door studenten een platform te bieden om praktijkervaring op te doen en echte verantwoordelijkheid te dragen voor projecten, creëert het team toekomstige leiders op het gebied van duurzaamheid. Deze aanpak van onderwijs zal de toekomst van de sector helpen vormgeven door een mindset van duurzaamheid en innovatie in te prenten bij de volgende generatie veranderaars.

Ontdek meer over deze impactvolle engineeringteams op het evenement Vision, Robotics & Motion op 7 en 8 juni 2023. Je bezoek is op beide dagen gratis!

Registreer gratis jouw bezoek